En İyi Grafik Tasarım Programları

PeP

19.04.2022 · 5 Dakikalık Okuma

...

Görselliğin, günümüz dünyasında büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Bir logonun, internet sitesinin, sosyal medya paylaşımının ya da afişin estetik görünüme sahip olması, doğrudan kalite algısı yaratır. Bu etkiye ulaşmanın yolu da en iyi grafik tasarım programlarını kullanmaktan geçer.

Dünyanın her yerinde ve internette ödeme imkanı sağlayan PeP Visa Kart, dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında kullanılabilecek toplam 250 TL hediye sunar. Kampanyadan yararlanmak için PeP Visa Fiziksel Kart ve PeP Visa Sanal Kart ile 500 TL ve üzeri harcama yapmak yeterlidir. Kampanyadan kazanılan ödül, en iyi grafik programlarından birini satın almak için değerlendirilebileceği gibi özel tasarımlar yaptırmak amacıyla da kullanılabilir.

En İyi 10 Grafik Tasarım Programı

Grafik ve tasarım programları, kullanıcılara sundukları araçlarla arzu edilen görsel unsurların yaratılmasına yardımcı olur. Dolayısıyla en iyi grafik tasarım programlarının hangileri olduğu sıklıkla merak edilir. Ancak en iyi grafik programı olarak tek bir yazılımı işaret etmek hatalı olur. Bu alanda kullanılan programlar, farklı ihtiyaçlara hitap edecek şekilde geliştirilir. Seçim yapmanıza yardımcı olmak adına en iyi grafik tasarım programları şöyle sıralanabilir:

  • CorelDRAW
  • Adobe Illustrator (Ai) 
  • Adobe InDesign
  • Adobe Photoshop (Ps) 
  • 3DS Max
  • Adobe Flash ve ActionScript
  • Free Hand
  • Adobe Dreamweaver
  • SKETCH
  • Gimp

CorelDRAW

  • Fiyat: 7.332,25 TL (Yıllık)

Program; genel itibarıyla broşür, kartvizit, el ilanı gibi matbaa ürünlerini kapsayan baskı grafiği alanında kullanılır. Başlangıç seviyesi için uygun bir yazılımdır.

Adobe Illustrator (Ai)

  • Fiyat: 1.272 TL (Yıllık)

Ai, vektör tabanlı bir program olduğu için piksel sorununu ortadan kaldırır. Çok farklı kullanım alanlarına sahiptir. Özellikle yaratıcı çalışmalar yapan sanatçıların en çok tercih ettiği yazılımdır. 

Adobe InDesign

  • Fiyat: 1.272 TL (Yıllık)

Gazete, dergi ve katalog gibi ürünlerin tasarımı için idealdir. Yayıncılık sektöründe tercih edilen bu yazılım, Adobe Photoshop sürümleri ile uyumlu olduğu için önemli avantajlar sağlar.  

Adobe Photoshop (PS) 

  • Fiyat: 1.272 TL (Yıllık)

Adobe Photoshop için en çok kullanılan ve bilinen grafik tasarım programı denebilir. Programın kullanım şekli, mevcut bir görsel üzerinden yeni imajların yaratılması mantığına dayanır.

3DS Max

  • Fiyat: 26,438 TL (Yıllık)

Yazılım, 3D grafik tasarım programları arasında en çok kullanılanların başında gelir. Mimari, otomobil ve animasyon gibi alanlara uygundur. 

Adobe Flash ve ActionScript

  • Fiyat: 1.272 TL (Yıllık)

Günümüzde Adobe Anime’nin altına kullanılan ActionScript, bir kodlama dili olarak da bilinir. Daha çok web tasarımcılar tarafından tercih edilir.

Free Hand

  • Fiyat: 4 dolar (Aylık – Pro Versiyon)

Free Hand, görselleri büyütme ve küçültme işlemlerinde sorun yaşatmayan güçlü bir piksel sistemine sahiptir. Bireysel kullanıcılar için ücretsizdir.

Adobe Dreamweaver

  • Fiyat: 1.272 TL (Yıllık)

Aslen bir HTML editörü olan yazılım, web sitesi tasarımında kullanılır. Alternatif HTML yazma programları arasında yer alır. 

Sketch

  • Fiyat: 99 dolar (Yıllık)

Sketch; kullanıcı arayüzleri, internet siteleri ve mobil uygulamalar tasarlamak için idealdir. Mac bilgisayarlar için geliştirilmiştir. Programa, diğer işletim sistemlerini kullanan cihazlarla web üzerinden ulaşılabilir.

Gimp

  • Fiyat: Ücretsiz

Grafik tasarımda kullanılan programlardan biri olan Gimp, açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Bizzat kullanıcıları tarafından sürekli geliştirilmesi ile öne çıkar.

Yeni yazılar

PeP Dijital Cüzdan: Güvenli ve Hızlı Finansal İşlemler

Dijital Cüzdan Nedir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme ve şifre bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak finansal işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir yazılım türüdür. Elektronik cüzdan veya e-cüzdan olarak da adlandırılan bu sistem, sanal cüzdanlar olarak da bilinmektedir. Dijital Cüzdanın Avantajları Nelerdir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan […]

PeP   23 Ocak 2024
En İyi Grafik Tasarım Programları

Görselliğin, günümüz dünyasında büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Bir logonun, internet sitesinin, sosyal medya paylaşımının ya da afişin estetik görünüme sahip olması, doğrudan kalite algısı yaratır. Bu etkiye ulaşmanın yolu da en iyi grafik tasarım programlarını kullanmaktan geçer. Dünyanın her yerinde ve internette ödeme imkanı sağlayan PeP Visa Kart, dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında […]

PeP   19 Nisan 2022
Yazılımcıların Vazgeçilmezi En İyi Yazılım Programları

Günümüzde “akıllı” ibaresine sahip tüm teknolojik cihazların arka planında, bu alanda çalışan profesyonellerin vazgeçilmezi olan en iyi yazılım programları yer alır. Kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler, yazılım öğrenirken kuruluşların tercihlerini ve kendi kişisel ilgi alanlarını göz önünde bulundurur.

PeP   14 Nisan 2022