Freelancerların Kullanabileceği En İyi Platformlar

PeP

19.04.2022 · 5 Dakikalık Okuma

...

Yeni nesil freelance iş platformu, evinizdeki bilgisayarı kullanarak dünyanın hemen her yerine ürün ve hizmetlerinizi kolaylıkla satabilmenize olanak tanır. Türkiye’nin bu alandaki öncü markası Bionluk, geleceğin çalışma modeliyle bugünden tanışmanızı sağlar. 2014’den beri yoğun olarak kullanılan Bionluk; üyelerine yazılımdan çeviriye, animasyondan yönetime kadar pek çok iş fırsatı sunar. Siz kariyerinize çağ atlatacak en iyi freelancer platformlarını ararken PeP Visa Kart, dijital reklam, dijital içerik ve dijital hizmet harcamalarında geçerli kampanyasıyla çalışmalarınıza destek olur. 

PeP Visa Kart; freelancer platformları da kapsayan dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında toplam 250 TL tutarında ödül kazandırır. 30 Nisan 2022’ye kadar geçerli kampanyada, 500 TL ve üzeri her harcamanıza 25 TL olacak şekilde bir ayda toplam 250 TL ödül kazanabilirsiniz. Böylece en iyi freelance uygulamalarına üye olurken kazançlı çıkabilirsiniz!   

En İyi Freelance Platformları

Freelancer olmak herhangi bir kurumdan ya da kuruluştan bağımsız olarak çalışmak demektir. Kendi işini yapan freelancerların muhasebeci, patron, çalışan ve organizatör gibi rolleri tek başlarına üstlenmeleri gerekir. Uluslararası alanda freelancerların kullandığı platformlar arasında öne çıkanlar şu şekildedir:

  • Upwork
  • We Work Remotely
  • Freelancer
  • PeoplePerHour
  • Guru
  • Simply Hired
  • FlexJobs
  • Dribble

Upwork

Uzaktan çalışma için esnek koşullar sunan Upwork, çeşitli alanlarda işler yapabileceğiniz bir freelancer web sitesidir. Bu platformda; dijital pazarlamadan akademik makale yazımına, 3D animasyondan podcast kurgusuna kadar farklı hizmetler satabilirsiniz. 

We Work Remotely

Dünyanın en geniş uzaktan çalışma platformu olan We Work Remotely farklı sitelerdeki freelance işleri bulmanızı ve listelemenizi sağlar. Her ay 250.000 kişinin ziyaret ettiği sitede günde 900 yeni pozisyon açılır. Burada freelancerlar işlere ücretsiz olarak başvurabilir.   

Freelancer

Freelancer, üye ve proje sayısı bakımından dünyanın en büyük uzaktan çalışma platformlarındandır. Teknik, profesyonel ve yaratıcı alanlarda çalışan freelancerlar buradadır. Freelancer’da profil oluşturmak ve projelere teklif vermek ücretsizdir.    

PeoplePerHour 

2007 yılında Birleşik Krallık’ta kurulan People Per Hour serbest çalışanlarla işletmeler arasındaki bağlantıyı sağlar. Sitenin yapay zekâ algoritması, freelancerları en uygun müşterilerle eşleştirmek için çalışır. Freelancerların doğrudan teklif yapabileceği sitede ödeme işlemleri PayPal ve Payoneer ile gerçekleştirilir. 

Guru

Profesyonel ve yeni başlayan freelancerlara güzel bir alternatif sunan Guru’da hem ücretli hem de ücretsiz abonelik planları mevcuttur. Bu web sitesinde; bankacılık, pazarlama, mühendislik ve yönetim alanları öne çıkar. Guru tamamlanan her iş başına %5 ile %9 arasında bir komisyon ücreti alır. 

Simply Hired

24 ülkede ve 12 farklı dilde hizmet veren Simply Hired, pek çok siteden ilan toplayan freelancer platformlarından biridir. Bu sitede üyelik, ilan ve adayların öz geçmişlerini görüntüleme işlemleri ücretsizdir. İşverenler, pay-to-contact modeli ile yalnızca iletişime geçtikleri adaylar için 9.99 USD’den başlayan ücretler öder.  

FlexJobs

Esnek ve uzaktan çalışma modelinde 2007’den beri lider platformlar arasında yer alan Flex Jobs, freelancerlara 50’den fazla meslek kategorisinde çalışma imkânı sunar. Bu sitede freelance pozisyonlar dışında tam ya da yarı zamanlı işler de bulunabilir. Flex Jobs ilanlarını görüntülemek için abonelik şartı bulunur. Buna göre haftalık olarak 6.95 USD’den başlayan üyelik paketlerinden faydalanmanız mümkündür.     

Dribbble

Dribble, yaratıcı freelancerların işlerini büyütmeleri için dünyanın en iyi topluluğunu oluşturmayı hedefler. Burada tasarımcılara portfolyo oluşturma, müşteri bulma ve ekip çalışmalarını sergileme gibi konularda çözümler sunulur. Dribble’da aylık 12 USD ve 20 USD bedel ödenen iki farklı profesyonel abonelik planı mevcuttur. 

Yeni yazılar

PeP Dijital Cüzdan: Güvenli ve Hızlı Finansal İşlemler

Dijital Cüzdan Nedir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme ve şifre bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak finansal işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir yazılım türüdür. Elektronik cüzdan veya e-cüzdan olarak da adlandırılan bu sistem, sanal cüzdanlar olarak da bilinmektedir. Dijital Cüzdanın Avantajları Nelerdir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan […]

PeP   23 Ocak 2024
En İyi Grafik Tasarım Programları

Görselliğin, günümüz dünyasında büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Bir logonun, internet sitesinin, sosyal medya paylaşımının ya da afişin estetik görünüme sahip olması, doğrudan kalite algısı yaratır. Bu etkiye ulaşmanın yolu da en iyi grafik tasarım programlarını kullanmaktan geçer. Dünyanın her yerinde ve internette ödeme imkanı sağlayan PeP Visa Kart, dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında […]

PeP   19 Nisan 2022
Yazılımcıların Vazgeçilmezi En İyi Yazılım Programları

Günümüzde “akıllı” ibaresine sahip tüm teknolojik cihazların arka planında, bu alanda çalışan profesyonellerin vazgeçilmezi olan en iyi yazılım programları yer alır. Kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler, yazılım öğrenirken kuruluşların tercihlerini ve kendi kişisel ilgi alanlarını göz önünde bulundurur.

PeP   14 Nisan 2022