İstanbul’da Ne Yenir?

PeP

13.04.2022 · 5 Dakikalık Okuma

...

İstanbul’un yemek kültürünü incelerken öncelikle şehrin coğrafi konumuna dikkat etmek gerekir. Asya ve Avrupa kıtalarının kesişim noktasında olan bu metropolde, kültürel yemeklerimiz ve dünya mutfağının örnekleri göze çarpar. İstanbul’da tadına bakılabilecekler arasında; sokak lezzetleri, yöresel Türk yemekleri ve dünya mutfağından çeşitli tatlar sayılabilir. 

İstanbul’da yöresel yemekler arasında; kebap çeşitleri, gözlemeler, balıklar, kızartmalar ve sulu tariflerden bulunur. Özellikle Adana ve İskender kebap çeşitleri hem bu şehirde yaşayanlar hem de turistler tarafından sık sık tüketilir. Öte yandan kumpir, suşi, pizza, lokma da İstanbul’da yenilmesi gerekenler arasında akla ilk gelenlerdendir. 

PeP, bu muhteşem şehirdeki birçok lezzet için birbirinden güzel fırsatlar sunar. PeP Visa Fiziksel Kart ile yapılan yemek ve kahve harcamalarının %50’si hediye edilir. İstanbul’da yenen yemeklerden öne çıkanları PeP’in bu ayrıcalıklı kampanyası ile bütçe dostu bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Kokoreç ve Midye

Buram buram deniz kokan bu şehirde, eşsiz manzaraların ve tarihî güzelliklerin varlığı kadar su altı lezzetleri de büyük yer tutar. Özellikle midye ve balık çeşitleri, İstanbul’un en önemli sokak lezzetleri arasındadır. Midye, lezzetli iç harcı ile damakları bayram ettirir. Öte taraftan kokoreç gibi ülkemize mahsus bir lezzetti de unutmamak gerekir. Kokoreç, odun ateşinin isli dumanı ile baharatların enfes bir birleşimini sunar. 

Kumpir

İstanbul Ortaköy, manzarası ile akıllarda yer edinir. Ortaköy Cami çevresinde ise birbirinden lezzetli kumpirler bulmak mümkündür. Közlenmiş patates, kaşar, garnitür ve lezzetli soslarla hazırlanan kumpir, İstanbul’da tadılacak en lezzetli sokak yemekleri arasındadır. Bu harika ve doyurucu lezzet, özgün bir tat sunar. Siz de PeP fırsatlarından yararlanarak kumpir veya diğer sokak lezzetlerinde yapacağınız harcamaların yarısını geri kazanabilirsiniz. 

Balık Ekmek

Balık ekmek denilince akıllara Eminönü gelir. Burada kıyı şeridine dizilmiş pek çok balıkçı, somun ekmeğin arasına birbirinden lezzetli ızgara balık çeşitleri koyarak servis eder. Ayrıca bu semtte balık ekmek kadar şalgam suyu ve turşu çeşitleri de meşhurdur.

Kanlıca Yoğurdu

Yoğun kıvamı ve enfes tadı ile pek çok kişinin beğenisini kazanan Kanlıca yoğurdu, İstanbul’a has yemekler arasında yer alır. İstanbul’un merkezine uzak olmasına rağmen Kanlıca, meşhur yoğurdu ile hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olmayı başarır.

Kumru

Türk sokak mutfağının önemli tarifleri arasında olan kumru, İstanbul’da yenen yemekler listesinde ilk sıralarda yer alır. Sıklıkla tercih edilen sandviç malzemeleriyle yapılan bu yiyecek, tostu ve pizzayı andırır. Salam ve sosis çeşitlerinin uzun ince doğranarak pişirildiği kumru, ekmek arası tüketilen bir yemektir.  

Kuzu Tandır

Kuzu tandır, sadece İstanbul’da yenen yemekler listesinde yer almaz. Türk mutfağında mutlaka tadılması gereken lezzetler arasındadır. Selçuklu sofrasında şekillenen ve Akşehir’e özgü bir lezzet olarak tanınan kuzu tandır, İstanbul’un en seçkin restoranlarının menülerinde bulunur. Kuzu etinin yoğun ateşte lokum kıvamına gelecek kadar pişirildiği bu tarife; pide çeşitleri, ayran ve salata eşlik eder. 

Beyran Çorbası

Türk mutfağı yemeklerinin her türlüsünü bulmanın mümkün olduğu İstanbul’da yenilecek yemekler başında beyran çorbası da yer alır. Beyran çorbası, yöresel tatlarından biridir. Gaziantep çevresine ait olan bu etli çorba hem kış hem de yaz aylarında şifa niyetine içilir. Etin lokum kıvamında pişirildiği beyran çorbasının içerisinde haşlanmış pirinç ve yağlı bir sos bulunur. 

Yeni yazılar

PeP Dijital Cüzdan: Güvenli ve Hızlı Finansal İşlemler

Dijital Cüzdan Nedir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme ve şifre bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak finansal işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir yazılım türüdür. Elektronik cüzdan veya e-cüzdan olarak da adlandırılan bu sistem, sanal cüzdanlar olarak da bilinmektedir. Dijital Cüzdanın Avantajları Nelerdir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan […]

PeP   23 Ocak 2024
En İyi Grafik Tasarım Programları

Görselliğin, günümüz dünyasında büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Bir logonun, internet sitesinin, sosyal medya paylaşımının ya da afişin estetik görünüme sahip olması, doğrudan kalite algısı yaratır. Bu etkiye ulaşmanın yolu da en iyi grafik tasarım programlarını kullanmaktan geçer. Dünyanın her yerinde ve internette ödeme imkanı sağlayan PeP Visa Kart, dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında […]

PeP   19 Nisan 2022
Yazılımcıların Vazgeçilmezi En İyi Yazılım Programları

Günümüzde “akıllı” ibaresine sahip tüm teknolojik cihazların arka planında, bu alanda çalışan profesyonellerin vazgeçilmezi olan en iyi yazılım programları yer alır. Kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler, yazılım öğrenirken kuruluşların tercihlerini ve kendi kişisel ilgi alanlarını göz önünde bulundurur.

PeP   14 Nisan 2022