Sanat ve Kültür Kokan Şehir: Lviv

PeP

02.11.2021 ·

...

Sizlere bugün vizesiz olarak gidebileceğiniz, tarih ve sanat kokulu, aynı zamanda dil bilmeden ve paranızın değerli olduğu bir yeri tanıtacağım. Ukrayna’nın 7. büyük şehri Lviv. Lviv, Ukrayna’nın kültür başkenti olarak kabul ediliyor. Opera binaları ve çeşitli müzeleriyle adeta ün salmış durumda. Gelin hep beraber biraz daha tanıyalım.

Hürrem Sultan’ın doğmuş olduğu Ukraynaca ”Lion” anlamına gelen Lviv şehri, kültürel ve mimari yapılarıyla adeta ziyaretçilerini büyülüyor. Ayrıca Ukrayna’ya gidecekseniz vize şartı aranmıyor ve Türk lirası burada daha değerli!

Büyüleyici yanından ötürü UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdırmayı başaran nadide bir şehir.

2. Dünya Savaşı’nda Polonya’ya ait iken, savaş sonrasında Ukrayna sınırları içerisinde kalmıştır. Küçük ama bir o kadar da sevimli bir şehir olan Lviv, bir meydan ve onun etrafında toplanmış olan yerlerden oluşuyor. Turizmi arttırmak amacıyla harika konsept kafeler tasarlanmış. Müzeleri bir kenara koyacak olursak saatlerinizi vererek bile bitirmeniz mümkün fakat müzelere uğramanızı içtenlikle tavsiye ediyorum çünkü buraya bunun için bile gelinebilir!

Gezilecek yerleri saymakla bitmeyecek ama en önemli ve en güzel ilk 3 tanesinden bahsetmek istiyorum. Old Town,Lviv Opera Binası ve kesinlikle Lviv Lychakiv Mezarlığı diyebilirim. Hayatınızda hiç mezarlık ziyareti yaparken para verdiğinizi gördünüz mü? Burada öyle fakat o kadar güzel ve derin anlamlar içeriyor ki gezdikten sonra eminim sizler de bana hak vereceksiniz.

Ekstra eklemek istediğim bir şey de var. Kayıp Oyuncaklar Müzesi. Burası biraz korkutucu görünse de gerçekten görmeye değer!

Ortalama sıcaklıklar göz önünde bulundurulduğunda gidebileceğiniz en uygun dönem Temmuz-Eylül ayları arasında olacaktır. Lakin Noel zamanı oranın güzel ve farklı ambiyansı tatmak isterseniz çok sıkı giyinmenizi ve hazırlanmanızı tavsiye ediyorum. Yaz mevsiminde gidecek olsanız bile yanınızda uzun kollu ya da ceket bulundurmanızı öneririm çünkü gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı gerçekten fazla!

Zamanınız kalır ise Eczane Müzesi’ni de gezmenizi öneririm. Sakin bir ortam aradığınızda Ivan Franko Park‘a gidebilirsiniz. Rinok Meydanı ve Opera Binası yakınında konaklama seçeneğiniz varsa buralarda konaklamak sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Böylece tüm şehri yürüyerek bile turlayabilirsiniz. Unutmayın ki bu şehir tahmin ettiğinizden daha ucuz. Para konusunda çok sıkıntı çekmeyeceksiniz..

1 TL = 2 Ukrayna Grivnası ediyor.

Yeni yazılar

PeP Dijital Cüzdan: Güvenli ve Hızlı Finansal İşlemler

Dijital Cüzdan Nedir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme ve şifre bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak finansal işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir yazılım türüdür. Elektronik cüzdan veya e-cüzdan olarak da adlandırılan bu sistem, sanal cüzdanlar olarak da bilinmektedir. Dijital Cüzdanın Avantajları Nelerdir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan […]

PeP   23 Ocak 2024
En İyi Grafik Tasarım Programları

Görselliğin, günümüz dünyasında büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Bir logonun, internet sitesinin, sosyal medya paylaşımının ya da afişin estetik görünüme sahip olması, doğrudan kalite algısı yaratır. Bu etkiye ulaşmanın yolu da en iyi grafik tasarım programlarını kullanmaktan geçer. Dünyanın her yerinde ve internette ödeme imkanı sağlayan PeP Visa Kart, dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında […]

PeP   19 Nisan 2022
Yazılımcıların Vazgeçilmezi En İyi Yazılım Programları

Günümüzde “akıllı” ibaresine sahip tüm teknolojik cihazların arka planında, bu alanda çalışan profesyonellerin vazgeçilmezi olan en iyi yazılım programları yer alır. Kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler, yazılım öğrenirken kuruluşların tercihlerini ve kendi kişisel ilgi alanlarını göz önünde bulundurur.

PeP   14 Nisan 2022