Yazılımcıların Vazgeçilmezi En İyi Yazılım Programları

PeP

14.04.2022 · 5 Dakikalık Okuma

...

Günümüzde “akıllı” ibaresine sahip tüm teknolojik cihazların arka planında, bu alanda çalışan profesyonellerin vazgeçilmezi olan en iyi yazılım programları yer alır. Kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler, yazılım öğrenirken kuruluşların tercihlerini ve kendi kişisel ilgi alanlarını göz önünde bulundurur. Profesyoneller ve şirketler tarafından yaygın olarak tercih edilen Visual Studio ve Oracle gibi ürünler, en iyi yazılım programları arasında sayılır.

PeP Visa Kart; Güzel Hareket Kampanyası ile dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında toplam 250 TL ödül kazandırır. Böylece kişiler, yazılım için kullanılan programları satın alıp geleceklerine yatırım yaparken 2 kat kârlı çıkar. 30 Nisan 2022’ye kadar geçerli olan kampanyada, bir takvim ayı boyunca 500 TL ve üzeri her harcamaya 25 TL tutarında toplam 250 TL ödül verilir. PeP Visa Fiziksel Kart ve PeP Visa Sanal Kart ile yapacağınız oyun ve mobil uygulama haricindeki dijital hizmet harcamaları kampanya kapsamında değerlendirilir. 

En İyi ve Gerekli 5 Yazılım Programı

Yazılım öğrenmeyi planlıyorsanız ya da bu konudaki becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Farklı alanlardaki hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak en iyi yazılım programlarını sizin için listeledik:

  • Hopscotch
  • Encode
  • SoloLearn
  • Visual Studio
  • Oracle

Hopscotch

Hopscotch; ücretsiz versiyonunun yanı sıra daha fazla özellik için uygulama içi satın almada aylık 7.99 USD, 9.99 USD ve yıllık 39.99 USD, 79.99 USD gibi fiyat seçenekleri sunar.

Hopscotch, iOS tabanlı en iyi yazılım uygulamalarının başında gelir. iPad ve iPhone üzerinden kullanılabilen kodlama uygulaması, 10-16 yaş arası bireyler içindir. Programlama öğrenmek isteyen gençler ve çocuklar Hopscotch aracılığıyla kendi ürettikleri oyunları tüm dünyayla paylaşabilir. 

Encode

Encode uygulama içi ürünler öge başına 4.99 USD’ye satılır.

Dünya çapında pek çok kullanıcısı bulunan bu yazılım uygulaması Android için tasarlanmıştır. Encode, herkesin en başından itibaren kendi hızında kodlama öğrenebilmesini hedefleyen özel bir eğitmen gibi çalışır. Javascript tabanlı bu kodlama uygulaması, yeni başlayanlar için ideal bir araçtır.

SoloLearn

SoloLearn’de uygulama içi kurslar ve ürünler öge başına 4.99-69.99 USD arasında değişen fiyatlarla satışa sunulur.

SoloLearn; iOS, Android ve internet üzerinden ulaşılabilen bir kodlama platformudur. Burada yeni başlayanlar için aralarında Python, Java, C++, Ruby ve Go gibi popüler programlama dillerinin de yer aldığı pek çok kurs bulunur. 

Visual Studio

Visual Studio, ticari kuruluşlar için Professional üyeliği 45 USD/ay, Enterprise aboneliği ise 250 USD/ay fiyatla satışa sunar.

Microsoft’un geliştirdiği Visual Studio, bireysel kullanıcılar için ücretsiz yazılım programlarının arasında yer alır. Bir entegre geliştirme ortamı (IDE) olan Visual Studio, birçok yazılım dilini kullanarak yeni bilgisayar programları, uygulamalar ve web siteleri üretmenize olanak tanır. Hem yerel hem de yönetilen kod üretebilen program, Windows API, Forms, Presentation Foundation, Windows Store ve Microsoft Silverlight gibi yazılım geliştirme platformlarını kullanır. 

Oracle

Bulut altyapısıyla çalışan Oracle, 300 USD değerinde kredi içeren ücretsiz versiyonun yanı sıra farklı fiyatlarla da satışa sunulur. Dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi tarafından üretilen Oracle, veri tabanına ihtiyaç duyan herkes tarafından kullanılabilen bir programdır. Bir ilişkisel veri tabanı yönetim sistemi (RDBMS) olan bu yazılım büyük miktardaki verilerin güvenle muhafaza edilmesini sağlar. Oracle Veri Tabanı; datanın yönetimi, tasarlanması, hazırlanması ve sorgulanması kapsamında kullanılan bir alt programlama dili olan SQL üzerine inşa edilmiştir.

Yeni yazılar

PeP Dijital Cüzdan: Güvenli ve Hızlı Finansal İşlemler

Dijital Cüzdan Nedir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme ve şifre bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak finansal işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir yazılım türüdür. Elektronik cüzdan veya e-cüzdan olarak da adlandırılan bu sistem, sanal cüzdanlar olarak da bilinmektedir. Dijital Cüzdanın Avantajları Nelerdir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan […]

PeP   23 Ocak 2024
En İyi Grafik Tasarım Programları

Görselliğin, günümüz dünyasında büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Bir logonun, internet sitesinin, sosyal medya paylaşımının ya da afişin estetik görünüme sahip olması, doğrudan kalite algısı yaratır. Bu etkiye ulaşmanın yolu da en iyi grafik tasarım programlarını kullanmaktan geçer. Dünyanın her yerinde ve internette ödeme imkanı sağlayan PeP Visa Kart, dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında […]

PeP   19 Nisan 2022
Yazılımcıların Vazgeçilmezi En İyi Yazılım Programları

Günümüzde “akıllı” ibaresine sahip tüm teknolojik cihazların arka planında, bu alanda çalışan profesyonellerin vazgeçilmezi olan en iyi yazılım programları yer alır. Kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler, yazılım öğrenirken kuruluşların tercihlerini ve kendi kişisel ilgi alanlarını göz önünde bulundurur.

PeP   14 Nisan 2022