Yeni Trend: Digital Nomad

PeP

15.10.2021 · 5 Dakikalık Okuma

...

Yoğun iş saatlerinden ve ağır bir iş temposundan yorulduysanız işte buna bir çözüm olarak Digital Nomad olarak adlandırılan yaşam biçimine göz atmanızı tavsiye ediyorum. Dilediğiniz yere seyahat edip yeni deneyimler kazanıp aynı zamanda bundan para kazanmak sizin elinizde, gelin hep beraber Digital Nomad neymiş inceleyelim.

21. yüzyılda olmamızın bize kazandırdığı güzelliklerden biri de teknolojinin sürekli gelişip yeni boyutlar kazanıyor olması ve bu sayede dijital ortamda farklı kavramlarla karşı karşıya gelebiliyor olmamız. 

Peki herkesin dilinde olan bu dijital göçebelik nedir? Halk arasında Digital Nomad olarak adlandırılan bu kavram, insanların sürekli olarak seyahat ederek mobil erişimin bulunduğu her yerde ister telefondan ister dizüstü bilgisayardan isterse de tabletten diledikleri gibi çalışabilmesi anlamına gelmektedir.

Bu dijital göçebelere örnek olarak şunları gösterebiliriz:

Influencerlar, çevirmenler, sosyal medya uzmanları, yazarlar, dijital pazarlama uzmanları ve bunlar gibi meslek grupları…

Şimdi ”Nasıl dijital göçebe olabiliriz?” dersek, bunun için öncelikle sizi birkaç ay idare edebilecek bir birikiminizin olması gerekir. Daha sonra müşteri edinebilmek adına bir portfolyo oluşturmalısınız, bundan sonrası daha kolay emin olun. Nereye gitmek istiyorsanız o bölge hakkında küçük çaplı bir araştırma yapıp fikir edinmek sizin yararınıza olacaktır. Eğer hayatınızı bu şekilde devam ettirmek istiyorsanız başka dijital göçebelerle iletişime geçmeniz işinizi büyütmek adına güzel bir adım olabilir ve tabii ki olmazsa olmazınız taşınabilir bir cihaz ve mobil erişim sayesinde bu yolculuğa başlayabilirsiniz.

Buraya kadar her şey tamam fakat şunları da dile getirmek istiyorum: her ne kadar kolay bir iş gibi gözükse de her işte olduğu gibi birtakım zorluklar var elbette. Bunları sıralayacak olursak eğer; öncelikle dil sahibi olmanız gerekiyor, yeniliklere ve öğrenmeye her an açık olmalısınız, kendinizi geliştirmek en önemli hedefiniz olmalı. Seyahat halinde olduğunuz için konfor alanlarınızın dışına çıktığınız anlar fazlasıyla olacaktır fakat o özgürlük hissini tattığınız an her şeyin buna değer olduğunu anlayacağınızdan eminim.

Her ne kadar ufak tefek zorlukları olsa dahi avantajları kat kat daha fazla ve elbette daha memnun edici.

Gelin bunun avantalarına da bakalım,

Sürekli olarak seyahat ettiğiniz için yeni kültürlerle iç içe olup yeni diller de öğreneceksiniz. Ne demişler bir dil bir insan. Bununla da bitmiyor, daha özgürsünüz, belirli mesailerde çalışıp her gün aynı iş yerine gidip o rahatsız koltuklarda oturmanıza gerek kalmayacak… Diyeceğim o ki dijital göçebelik hayallerinizdeki yaşam tarzı olabilir.

Yeni yazılar

PeP Dijital Cüzdan: Güvenli ve Hızlı Finansal İşlemler

Dijital Cüzdan Nedir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme ve şifre bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak finansal işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir yazılım türüdür. Elektronik cüzdan veya e-cüzdan olarak da adlandırılan bu sistem, sanal cüzdanlar olarak da bilinmektedir. Dijital Cüzdanın Avantajları Nelerdir? Dijital cüzdanlar, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan […]

PeP   23 Ocak 2024
En İyi Grafik Tasarım Programları

Görselliğin, günümüz dünyasında büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Bir logonun, internet sitesinin, sosyal medya paylaşımının ya da afişin estetik görünüme sahip olması, doğrudan kalite algısı yaratır. Bu etkiye ulaşmanın yolu da en iyi grafik tasarım programlarını kullanmaktan geçer. Dünyanın her yerinde ve internette ödeme imkanı sağlayan PeP Visa Kart, dijital reklam, içerik ve hizmet harcamalarında […]

PeP   19 Nisan 2022
Yazılımcıların Vazgeçilmezi En İyi Yazılım Programları

Günümüzde “akıllı” ibaresine sahip tüm teknolojik cihazların arka planında, bu alanda çalışan profesyonellerin vazgeçilmezi olan en iyi yazılım programları yer alır. Kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler, yazılım öğrenirken kuruluşların tercihlerini ve kendi kişisel ilgi alanlarını göz önünde bulundurur.

PeP   14 Nisan 2022